MAURO DE LAAT

ABOUT

Mauro de Laat (‘89, ‘s-Hertogenbosch) is kunstenaar en designer en laat zich inspireren door Oosterse thema’s, strips en anime. Door de jaren heen heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld, dit is terug te zien in zijn typerende kleur- en vormgebruik. Hij start zijn creaties impulsief en zonder plan, maar laat zich leiden door het proces.

Wie is Mauro?
Al op jonge leeftijd ontdekt Mauro de magie van het tekenen. Tijdens zijn tijd op de basisschool wordt hij dan ook begeleidt door Helga Okhuijsen, de moeder van een klasgenootje. Zo wordt de basis ontwikkeld van Mauro’s tekentalent.

Na de middelbare school – 2008 – begint hij aan de studie Multimedia Vormgeving, waar hij na jaren zijn passie voor kleur en compositie herontdekt. Ook leert hij hier digitaal werken, zoals het vormgeven van websites en andere afbeeldingen. Wanneer hij toevallig zijn potlood voor het eerst in jaren weer oppakt, weet Mauro dat tekenen en analoog werken zijn échte roeping is. Wanneer hij dan ook nog eens de ambacht van het schilderen met acryl ontdekt, is de cirkel compleet. De combinatie van het schetsen en het vervolgens uitwerken tot een schilderij, waar men over kan nadenken en naar kan blijven kijken. Dat is wat Mauro energie geeft, dat is het mooiste dat bestaat.

Kunst op maat
Hoewel Mauro zich altijd laat leiden door zijn eigen visie, maakt hij ook werk op maat. Spreekt zijn werk u aan, maar bent u benieuwd naar andere mogelijkheden op gebied van formaat, kleur of vorm? Stuur dan gerust een vrijblijvende mail naar [email protected]

Vught, The Netherlands
MAURO DE LAAT